27.11.2010 Turu

KANSAINVÄLISET ROTUKISSANÄYTTELYT TURKUSSA 27.11. ja 28.11.2010

Turu näitus Soomes oli suurim, kus oleme seni osalenud. 19 kohtuniku ja kokku 809 kassiga. Nendest Püha birma kasse 65.  Osalesime Timothyga näitusel ainult laupäeval, kuna Timothyl puudus veel 1 sertifikaat uuest kõrgemast tiitlist. Timo pidas pika reisi hästi vastu ja jõudsime õnnelikult kohale.

Põnevust jätkus Turus piisavalt, kuna selgus, et kohal oli ka konkurent. See oli samuti International Championi klassis võistlev kreemi maskiga isane kass IC FI*Kolmikulman Herkules. Kuna kreem mask on siiski suhteliselt haruldane, siis oli see päris huvitav olukord, et need kaks isast just samas klassis sertifikaadi pärast võistlesid.

DSC_0065

Kohtunikuks oli meil Stephane Bernard Prantsusmaalt.

Tüübilt meeldis kohtunikule Timo pikem keha, aga arvas, et jalad võiksid veidi lühemad olla. Eraldi märkis ära silmade domineeriva sügavsinise värvi! Tema oleks pisut väiksemaid kõrvu tahtnud.undefined Kasuka puhul kõlas otsus: “ex silky but a bit short. ex 4 glaws + gountlets.” Kahe konkurendi võrdlusel tuligi võitjaks Timothy! undefined

Timo sai viimase CAGCIB sertifikaadi ja tiitli Grand International Champion!undefined

undefined Juhtus ka üks väike üllatus ja Timo kutsuti tagasi isaste võrdlusele. Kohtunik Stephane tahtis võrrelda isaseid, keda saata Best In Show’le. Kuna hetkel olin mujal, siis sai ka Andre “käe valgeks” ja esitles Timothyt ise.