World Show Malmö, Rootsi 24-25 oktoober

Otsustasin sellel suurel näitusel osaleda just oma noorukese 5 kuu vanuse Isabellaga. Seda peamiselt just selle hiiglamasuure näituse enda pärast. Ei võinud ma ju kindel olla oma kasvandiku edus kohe esimesel katsel, vaid sõit sai ette võetud eesmärgiga saada maailmanäituse kogemus. Isabella talus laevasõitu kenasti. Kuna oli ka kergelt tuulisem, siis õõtsutas esimesel öösel üsna korralikult. Isabella natuke ilmselt muretses ja nurrus mu padja kõrval terve öö. Mis mul küll korralikult magada just ei lasknud. Hommikul alustasime pikka autosõitu Helsingborgi poole. Nii 600km reisis Isabella auto tagaistmel näitusepuuris. Nii olid toit ja tualett koguaeg kättesaadavad.

DSC_1304Isabella magas enamuse ajast ja alles õhtul hotellitoas tõmbas mängutuurid üles.

Hommikul sõitsime Helsingborgist kiirelt Malmösse. Peagi saimegi nautida imehästi korraldatud ja senini meie suurimat kassinäitust. Kokku 1955 kassi ja nendest 122 birmat! Küll oli siis minul kui birmakasvatajal uurimist. Kõik tuttavad ja vähemtuttavad kasvandused olid toonud kohale oma kaunimad kassid. Suurejooneline näituse avamine oli juba vaatamisväärsus omaette.

 

 

WW2015_Isabella

Isabellakene oli õnneks väga rahulik ja enesekindel, kui ta puurist võtsin, et viimased

sättimised teha. Kõigi tema fännide rõõmuks ei olnud piigal mingit hirmu, vaid ta jälle nurrus! Imeline tüdruk!! 🙂 Kohtunik oli temast ka silmanähtavalt võlutud. Kahjuks oli kohal ka kuu aega vanem birmatüdruk ühest Rootsi kasvandusest. Konkurendil oli mask juba palju tumedam, aga sokid polnud nii ühtlased kui Isabellal. Kohtunik oli raske valiku ees ja kaalus kaua millist otsust langetada. Seekord langes see otsus siiski mitte Isabella kasuks ja meile sai hindeks Ex2. See Isabellat ei morjendanud ja tema jätkas oma nurrumist.

Selline näitusekogemus sai siis olema meie Isabellal esimene. Olen kindel, et edaspidi katsume ikka sama imelised ja võluvad olla. Küll siis ka need kõrgemad hinded tulevad. Maailmanäituse kohta oli Isabella meil väga tubli ja sai paljude uudistavate birmakasvatajate poolt kiidusõnu kuulda. Ka näitas meie noor neiu, et näitusenärv on tal tugev.

Allpool siis ka meie Eesti tiimi ühispilt.

WW_estonia