J-pesakonna tüdrukud

Vahepeal on Sweet Katicat kasvanduses J-pesakond sündinud ja kiibistamise ikka jõudnud. Sellised kenad puhevikud tüdrukud, kelle sirgumist jälgides olen saanud aina rõõmustada. Nad lihtsalt on sellised vahvad askeldised ja moodustavad koos hästi dünaamilise kolmiku. Kõiki asju tehakse üksmeelselt koos. Süüakse ühelt taldrikult ja sülle ronitakse korraga igast küljest. Kui hakkas tualetiga harjutamise aeg, siis olin sunnitud neile panema lausa kolm madala äärega beebitualetti. Sest kõigil tuli korraga isu asju ajada. See on selline liigutav vaatepilt mis ei lähe kaua meelest. Istuvad oma kastikestes ja simanööbikesed vaatavad tõsiselt sulle otsa!!

Põnev on olnud muidugi nende pisikiisude maskivärvide tuvastamine. Võimalusi oli mitmeid ja sai igal päeval uuritud neid pisikesi näokesi-käppi-sabasi. See trall käib isegi kauem kui mõnel kvaliteedi määramine. Väikesed võrukaelad pakkusid erinevaid arvamusi igasse päeva.

DSC_0014Kõige esimesena arvasin kindlalt ära Jewel Diana maski. Kuna otsaesisel jookseb ebasümmeetriline punakas laik, siis on ta kindlalt kilpkonntabby! Esimene selline haruldus nüüd ka meie kasvandusel ette näidata! Ka esikäpal oli küljel arvatavalt punane laiguke. Sokikesed paistavad olevat ka kenasti sümmeetrilised. Iseloomult on Diana väga tore ja julge tüdruk. Seda küll omas lastetoas, mitte võõras ümbruses. Elutoas fotosessiooni ajal pabistas ta silmanähtavalt rohkem kui teised. Kössitas vaikselt ja uudistas ümbrust. Üldjoontes on ta ikkagi hakkaja sülle ronima, mängima ja ka hea isuga. Potsakas ja paksu koheva kasukaga tirts!

DSC_0018Siiani valmistab peamurdmist meie näituse markingutega Jewel Eliza. Tema maskivärv tundus nagu liialt hele tavalise tabby jaoks. Pidasin nõu mõnede birmakasvatajatega ja sain erinevaid arvamusi. Selles olime ühel meelel, et tuleb veel oodata. Võimalik, et punane toon vupsab veel välja kusagilt. Seniks oli kindel, et tema on kõige kaalukam, aktiivsem ja kõige suurema peaga. Niisiis selle pesakonna “mõmmipea”! Kõige pikem kasukas ja kena silmavärv. Eliza on meil juba varakult broneeritud ja selle aasta jõuluajaks ootab üks kena pere teda oma sooja armastavasse koju hullama.

DSC_0017Jewel Kate on olnud algusest peale kaalult kõige pisem. Selline kassipoeg pesakonnas, kes mulle alati just eriti südamesse läheb, kuna vajab enam hoolitsust ja tähelepanu. Tema siis alguses näppudelt pasteediga toidetud, potitatud-putitatud ja musitatud. Nüüd on Kate kõige suurema isuga kausikest tühjendamas, nagu soovides kaaluvahe tagasi teha. Mis peagi ka ilmselt õnnestub. Alguses teistega võrreldes nagu “inetu pardike” on tasapisi järjest kenamaks arenenud! Väike juveel on särama löönud ja ei jää šarmi poolest õdedele alla. Just tema peakuju on mulle tüübilt kõige kenam tundunud, aga kahjuks on ta ka kõrgete tagasokkidega. Minu hea sõbra (ühe Taani birmakasvataja) silma läbi on samuti just Kate pesakonnas kõige parema tüübiga. Võib juhtuda, et tema tulevik siiski aretuses edasi läheb. Olenevalt uue omaniku soovidest. Kate maskivärv on ka fifty-fifty pruun tabby või kilpkonntabby. Päev päevalt kaldun ikkagi tavalise tabby maski poole ja olen ootel kuidas areng toimub.

Niisiis senini on Eliza broneeritud ja teised kaks ootamas oma inimeste ilmumist. Samas on võimalik, et mõni kaunitar ka kasvandusele jääb lol