Kirev novembrikuu

November on nimelt juhtumisi ka minu sünnikuu. Loomulikult ei ole see midagi väga eriskummalist, aga meelsamini ma inimestele seda ei maini. Olen märganud, et kummalisel kombel suhtutakse eelarvamusega “novembri lastesse” ja noogutatakse imelikult … “ah sa oled selles tähtkujus sündinud “… No jaa, nagu saaks keegi valida millal ja kuhu ta täpsemalt sünnib. Kuna seekord sai mul väheke tähtsam sünnipäev, siis lisan siia “kiisublogisse” ka ühe pisikese sünnipäevagalerii. Nii palju ilusaid soove ja kuhjade viisi lilli! Mul on imetore pere, armsad sugulased-sõbrad ja loomulikult superägedad töökaaslased. Mis ma küll ilma teieta teeks?! Aitäh, aitäh, aitäh teile kõigile! Minu päev sai täis kallistusi, lilli ja tantsu! Vennaga sai isegi meenutatud vanu tantsusamme, mis lapsepõlves peotantsutrennis õpitud.

november1

Novembrisse jäi veel üks üsnagi tähtis sündmus. Nimelt vabanesin Püha Birma Eesti Tõuklubi juhatuse liikme kohustustest. Tõuklubi on samamoodi “novembri laps” ja iga kolme aasta tagant valitakse klubile uus juhatus. Kuus pikka aastat sai mul seda klubitööd ja ometi saabus aeg veidike vabamalt hingata ning rahumeeli oma kasvandusele pühenduda. Loomulikult olen sõprade kassikasvatajate ja Sweet Katicat kiisude omanike jaoks olemas ka edaspidi. Selles suhtes pole miskit muutunud.

Novembrisse lisas värve ka meie selle aasta viimane Tõukassinäitus. Sedakorda 17-18 nädalavahetusel Tallinnas. Kuna hetkel mitmeid näitusekasse kasvanduses, siis sai taas 5 miizelit registreeritud. See on juba nagu mingi omamoodi põnev katsumus neid kõiki ette valmistada, pesta-groomida. Teeme seda tööd koos mehega mitmel päeval ja igal kiisul on oma kindel pesupäev kalendris. Lõpuks said kõik valmis sätitud ja kogu “killavoor” ka näitusele kohale tassitud. Abikäsi pakkus seekord jällegi minu ema ja ka Kaire sai Xarat näidata ning vajadusel mõnel kassil silma peal hoida. Suured tänud!

Minu jaoks oli selle nädalavahetuse suurim tegija muidugi Isabella. Tema pikk-pikk näitusekarjäär päädis lõpuks ülikõrge Supreme Champion tiitliga! Minu esimene päris oma kasvandik on nüüd selle kõrge tiitli omanik. Supreme Championi tiitel pole iseenesest olnud minul aretustöö eesmärk. Saatuse tahtel oli laupäeval tema kohtunikuks taas Stephane Henry Prantsusmaalt. Kui Isabella beebina 2015 aastal oma showkassi teekonda alustas, siis kohe Maailmanäitusega Malmös ja sama kohtuniku laual. Nüüd siis karjääri lõpus sai Isabellakene mõlemal päeval CACS sertifikaatidele lisaks ka kolme sinise maskiga kassi võrdlusel värvi parimaks ning 2*BIV! Imeline kiisu! Minu kullake. Kes soovib Isabella läbitud teest aimu saada, siis saate uudistada SIIT

november2

Tõnisson, Sessu ja Ilmatark said kõik kenasti oma klassides sertifikaadid. GIC Mateo Medicat*SK tulemus 2*CACS. IT*Albafele’s Caesar ja FI*Demian Suomi100 Ilmatar on nüüd mõlemad Championi tiitliga. Nende saak siis hunnik värvilisi rosette ja muidugi mitmeid meeleolukaid pilte koos kohtuniku Alfred Wittich-Soojaritiga.november4

Vaieldamatuks suurimaks üllatajaks nädalavahetusel oli väike Xara Medicat*SK. Loomulikult on ta meie kodus suur lemmik ja silmatera, aga laupäeval osutus potsakas preili ka näitusel kohtuniku parimaks nooreks ning hiljem paneelis saavutas esimese kategooria noorte kasside hulgas võidu Best In Show!!!november3.jpg

Paljud kassikasvatajad peavad isegi nominatsioonidest tähtsamaks seda, kui kass võidab värvi parima ehk siis Best In Variety tiitli. Xara oli nagu Isabellagi mõlemal päeval lilla maskiga kasside hulgas parim! 2*BIV võit tuli temal lausa nelja kassi võrdlusel! Niisiis taas üks Sweet Katicat tulevikulootus kasvamas. Hoidkem talle pöialt ka järgmisel aastal.

Sellel aastal siis detsembris puhkame näituselavadest ning naudime jõulurahu! Ning küllap detsembri lõpupoole üks kauaoodatud nupuke siia kodulehele lisaks potsatablove cat

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s